Blog

#julij29 2021, četrtek

Prvi dan dopusta. Odpotovali smo v Portorož. Pred tem smo se ustavili v Ljubljani pri bratu in svakinji na kosilu v Loving Hut Vič, staro znano lokacijo, kot v dobrih starih časih, kamor sva zahajala z mojo drago. V Portorožu pa se je mali prvič kopal v morju. Lani nam je zagodlo vreme, ker je bilo junija, ko smo dopustovali, mrzlo že na kopnem.

#julij28 2021, sreda

Dan se je naredil dopoldne, ko je Roglič v kronometru osvojil zlato olimpijsko medaljo in zaprl usta vsem kritikom in dvomljivcem. Potem sem na krilih te predstave oddelal še zadnje ure pred planiranim dopustom, ki bo trajal tako dolgo, da bom samo dva delovna dneva odsoten. Poslavljal pa sem se, kot da grem za tri tedne nekam daleč na morje. Doma sem zmontiral prvo od dveh nadzornih kamer, ki se polnita s sončno svetlobo. Prva deluje.

#julij27 2021, torek

Honey je imela strokovca z zdravstva. Opravila ga je, meni pa je odleglo do nožnih prstov. To pomeni, da bom tudi jaz manj obremenjen v družinskem in gospodinjskem življenju. Naročil sem dva domofona, brez žič in brez delovanja na wifi, s tem izpolnjujem še eno svojo željo, da to doma uredimi.

#julij26 2021, ponedeljek

Sestanek sva imela z organizatorjem najine poroke. Potem sem imel še neformalni sestanek s prvakom politične stranke. Doma pa sem testiral nadzorno wifi kamero, ki se napaja s panelom sončnih celic.

#julij25 2021, nedelja

Dopoldne sva z malim znova krenila na skupen tek. On v vozičku, jaz pa ga potiskal, pa že vroče je bilo. Kosila nisem pripravljal, sva pa bila na kratkem izletu. Zapeljala sva se v M. Soboto v park in k ribniku z račkami. Nato sva med gledanjem dreves zobala vegan sadne prigrizke oblite s čokolado. Cerkev sva tudi na zunaj občudovala, sploh ker so v tistem času doneli zvonovi. Potem sva šla na Petrol po sok in meni brezalkoholno pivo. Popoldne me je za skoro uro zmanjkalo na postelji, mali pa ni spal. Zvečer je bos stopil na mrtvo čebelo,… Read More

#julij24 2021, sobota

Zjutraj sva z malim šla skupaj na tek, v zadnjem km mi je zaspal. Med kuhanjem kosila sem spremljal kolesarsko dirko za naslov olimpijskega prvaka, Pogačar je bil odličen tretji. Pokosil sem fundoš in sprejel živila, ki so mi jih pripeljali nakupljena domov. V tem dnevu sta padli dve pivi.

#julij23 2021, petek

Prvi nakup iz Amazon.de je uspel, po pošti smo prejeli nabiralnik in ga danes že zmontirali. Ponoči sveti našo hišno številko. Danes pa sem naročil tudi dve kameri za videonadzor posesti, polnili se bosta s sončnimi celicami.

#julij22 2021, četrtek

Dan prehitro mine. Mati je zriktala dopust, takšnega kratkega tridnevnega bomo imeli, da mali ne bo prikrajšan za morje in to izkušnjo. Se prav slabo počutiva, ker sva toliko zasedena in da zaradi spleta okoliščin letos ne bo dopusta, kot ga imajo ostali v povečini. Naredil sem standardni tedenski nakup živil prek spleta z dostavo na dom in iz tujine sidra za trampolin, da ga fiksiramo in ga ne bom več pred nevihto skrival v zavetrje.

#julij21 2021, sreda

Pripeljal sem se iz službe, dvorišče pa polno delavcev. Končno smo dobili asfalt na hišnem parkirišču. Projekt se vleče od februarja/marca letos. Fajn je, ko vidiš funkcionalne spremembe na svojem domu.

#julij20 2021, torek

Prvi normalni dan po tednu dni, vsi trije smo bili na svojem (delovnem) mestu. V popoldanskem času smo postavljali igralni stolp za malega na svoje mesto. Na koncu sem spil pivo, se stuširal in zaspal z malim med našim uspavanjem. To pomeni, da nisem skuhal kosila za naslednji dan, kar mi zbuja malo slabe vesti. Ampak spati pa je res ugajalo mojemu stanju. Kar sedem in pol ur sem spal, kar ne pomnim, kdaj sem nazadnje. Če bi toliko spal vsako noč, bi bil kot rožica.

#julij19 2021, ponedeljek

Glavno, da je delovnik spet normalen in da smo zdravi. To je bil po tednu dni moj končno normalen dan tudi za službo. Mali je bil na počitnicah oz. v varstvu pri prednikih na K., mati v LJ. Doma sva bila sama, vse do večera sva bila zunaj. Mati je prišla ravno prav, preden bi ga ne uspel več pomiriti. Pa kupil sem nosilce za leseno konstrukcijo s sidri, ki jih bomo uporabili pri igralnem stolpu.

#julij18 2021, nedelja

Kazala se je bedna nedelja, vendar nam je uspelo iz nje iztisniti kar najbolje. Od kosila opoldne naprej smo bili do konca dneva zunaj, čeprav je bilo deževno in se je zdelo, da bo prej ali slej spet začelo deževati. Prišla sta še babica in dedek, pa sem lahko v tem času še dosti drugega postoril. Dopoldne, ko je bilo še tečno, sva z malim šla skupaj na tek, se je sam sprosil, da bo šel z mano v vozičku.

#julij17 2021, sobota

Končno spet tek, ki je teka omembe sploh vreden. Ozdravel sem. Dopoldne smo bili sicer malo kilavi, ampak skuhal sem zdravilno juho. Po kosilu smo šli v trgovino, mali je drugič danes zaspal med vožnjo. Prvič je zaspal že zjutraj, ko sva šla na ogled traktorjev v deževnem vremenu. Samo tako sem ga še uspel umiriti. Popoldne je posijalo sonce in svet je postal lepši. Še pokosil sem večino fundoša. Kako vem, da sem zdrav? -Spil sem prvo pivo.

#julij16 2021, petek

Še vedno na prisilnem dopustu. Ta teden je res drekast, me je povsem izvrgel iz iger vsakdana. Sem pa uspel poravnati glavnico kot avans za dogovorjen posel renovacije najinega stopnišča in predsobe do izvajalca in pripeljali so nam igralni stolp za malega. Popoldne sem kot včeraj na kavču spremljal etapo tura in se veselil vnovične slovenske zmage.

#julij15 2021, četrtek

Dan, ko je rota- ali noravirus izbruhnil še pri nama. To je bil grozen dan, ko nisem mogel sam s seboj, pa je bilo potrebno skrbeti in odzivati se na malega. Nekaj predaha sem pridobil, ko sva bila z malim na sprehodu oz. mojem minimalnem teku z vozičkom, pa mi je zaspal, da sem lahko doma še sam zunaj zadremal na soncu. To je bilo prvič, ko sem moral bolan skrbeti za še ne zdravega otroka.

#julij14 2021, sreda

Malega in drago sem pripeljal iz bolnice. Radost, ker smo doma. Na sestanku mizarsko firmo sem se dogovoril o pričetku renovacije stopnišča. Menjala bova tudi vrata in podboje. Potem bomo pa imeli lepo. Prevzel sem tudi svoj avto, ki je bil na velikem servisu. Menjava jermena, nekaj pri volanu in amortizerja.

#julij13 2021, torek

Mali je imel drugo cepljenje, zato sem ostal doma z njim. Sva si šla ogledat na hitro Expano, pravzaprav vrgla sva. nekaj kamenčkov v vodo. Doma sem ga uspel uspavati samo z vožnjo v avtu po soseski. Prejel sem novo tekaško uro. Zdaj pa imam pravo športno uro, že izgled je tekaški. Njena top funkcija pa je, da se na soncu tudi polni, ker ima solarne celice v sebi. Meri tudi raven stresa in energijo, ki jo imam na razpolago. Zvečer pa sem malega odpeljal v bolnico. V vrtcu razhaja črevesna viroza. Grozno, bruhanje in dehidracija.

#julij12 2021, ponedeljek

Skok v nov teden. V službi sem koristil letni dopust, ampak bil na delovnem mestu, izjema zgolj tisti čas, ki sem ga prebil na seji sveta zavoda. Doma smo pa imeli obiske prednikov iz Gederovcev. Malemu je spet dogajalo. Jaz pa sem zamenjal obrabljeno samostoječe držalo za brisače z novim. Pa po skoraj dvomesečnem zatišju se mi je oglasil mizar, ki si vendarle želi posla z nama.

#julij11 2021, nedelja

Referendum o sporni noveli zakona o vodi – zmagali smo tisti, ki smo bili proti predlogu. Baje rekordna udeležba na referendumu, bravo mi. Moj mehurček se je zgladil med sprehodom in mali je bil prvič na volišču. Kasneje sem kuhal kosilo, spal na kavču in popoldne uredil revolut predplačniško kartico članu svoje družine. Uredil tudi prijavo na FURS, kot je to potrebno ob imetju računa v tujini. Pa avto sem odpeljal na veliki servis.

#julij10 2021, sobota

Ponoči žurka od dveh do štirih ponoči. Zato sem spal, ko bi moral vstati. Namesto jutranjega sem delal dopoldanski tek. Po teku se sploh nisem stuširal ampak pičil na košnjo trave. Potem sem uspel še skuhati kosilo. Glavna jed je bila kvinoja in ne moj ljubljeni krompir, ker bi naj bila kvinoja bolj zdrava. Bom jutri delal krompir. Pozno popoldne smo dobili obiske in nam je razbilo monotonost običajne sobote.

#julij09 2021, petek

Za deset let dela v firmi sem si privoščil nakup tekaške ure garmin instinct solar, ki se bo polnila, ko bom zunaj na prostem. To sezono sem sploh dosti zunaj, ker mali tam uživa in bi bil, če ga ne bi regulirala, od prihoda iz vrtca pa do spanja outdoor. Ja, pa malemu sem kupil bazen za malčke.

#julij08 2021, četrtek

Čevljar je za dva in pol evra popravil malemu nike sandale. Pri prstan mojstru pa sem poravnal avans, čeprav je vse bolj vprašljivo, če se bo poroka na najin termin sploh lahko izvajala zaradi covid-19 situacije. Doma sva večino popoldneva preživela z malim sama, ko je prišla mama, sem si privoščil mrzlo pivo.

#julij07 2021, sreda

Končno spet na aktivu socialnih delavcev DSO v regiji, med kolegi. Na berlingu pa popravljena klima, načrtovani servis uspel. Začenjava resno dvomiti, da bo jeseni najina poroka v načrtovani obliki sploh izvedljiva, ker nam grozi četrti val korone zaradi necepljenih.

#julij06 2021, torek

Malemu sem k čevljarju odnesel skoraj nove sandale znamke nike, ker se mu je glaven šiv razparal. Na diagnostiko pa sem peljal svoj megane, ki pri desnem prednjem kolesu ropota. Sem sumil na lager, a je kriv končnik. Naročil sem veliki servis z menjavo jermena, da mi ne bo cvilil ob mestni vožnji, ki me spravlja v zadrego.

#julij05 2021, ponedeljek

Ostal sem doma z malim. Z lego kockami sva sestavljala bim-bam (cerkve) in se odpravila na zunanji ogled cerkve na Tišino. Opoldne mi ni mogel zaspati drugače kot da sem ga posedel v avto v sedež in zapeljal z dvorišča. Po sto metrih poti je že spal.

#julij04 2021, nedelja

Mirna nedelja. Izpolnila se nam je želja spati do šestih zjutraj. Še več, spali smo do šest pa petnajst. To se pa že res dolgo ni zgodilo. Zgodaj popoldne, ko sem pripravil kosilo, sem imel še čas za eno uro zadremati na kavču in sem. V poznem popoldnevu sem mimogrede uspel med trajanjem obiska skuhati še kosilo za jutri. Prost večer, ki omogoča ob človeški uri spat, so sanje, ki se danes spet uresničijo.

#julij03 2021, sobota

Zjutraj sem se lotil košnje trave, vmes nastavljal varnostno mrežo na trampolinu, popoldne pa smo bili na pikniku v M. Soboti za 40. rd DK. Vrhunec dneva pa je vseeno jutranji tek, ki je bil končno daljši od petih km in ob katerem sem imel filing, da bi komot stisnil eno ultro, tako dobro sem se počutil..

#julij02 2021, petek

Ponovno sva bila na pregledu poročnih prstanov, ponovnem odvzemu mer in pri naročanju predračuna. Popoldne je pa bil mali za tri ure v varstvu pri prednikih, tako da sem po hitro pripravljenem kosilu imel eno uro še časa za popoldanski spanec. To je bilo pravo krepčilo. Ker je petek, si želim še zaspati na kavču pred tv.

#julij01 2021, četrtek

Popoldne je najprej deževalo. Morali smo se zadržati znotraj. To je bolj slabo vplivalo name kot na otroka. Sem že nekaj časa spal z glavo na igrači v kuhinji na tleh. Kasneje smo lahko imeli kosilo/večerjo že zunaj, je pa bilo sveže in sem se moral dati v dolge rokave. Zvečer smo zaspali vsi trije skupaj na najini postelji. Ni ga lepšega kot imeti spečega otroka ob spečem sebi.

#junij30 2021, sreda

Prvo polletje je mimo. Zadnja leta sva bila v tem času na morju oziroma sva se iz njega vračala, letos tega ne načrtujemo. Delava, eden in drugi. Pri sebi že čutim utrujenost in težje iztiskam efektivo. Mali je bil danes zadnjič v posebnem predelu vrtca, ki je namenjen najmlajšim. Iz t.i. bibic se malčki njegove generacije z jutrišnjim dnem selijo v večji oddelek/igralnico. Popoldne sem uspel med našim rajanjem zunaj z eno oko in ušesom še dobro spremljati TDF, etapo kronometra, na kateri je zmagal Pogačar, Roglič pa se je vrnil med najboljše.