#september13 2022, torek

Na domačem dvorišču imamo gradbišče. Lani sem oziroma smo urejali dokumentacijo za legalizacijo objekta in za pridobitev gradbenega dovoljenja. Trajalo je, postopki niso prav enostavni, če nisi pogosto v stiku z gradbeništvom ter posegi v okolje in prostor. No, zdaj je doma pravo razdejanje. Menjavajo nam streho na gospodarskem objektu, ki je od lani uradno formalen in legalen, z vsemi potrebnimi papirji. Resnici na ljubo, prej ali slej bi nastopila nuja za menjavo in nikoli ni pravi čas, da svoj dom spremeniš v gradbišče. Vse kar imaš, terja svoj čas in denar, vložek in žrtve, Osebno nimam kaj dosti od teh dodatnih objektov, ki stojijo na parceli, ampak če jih že ne moreš zrušiti, jih moraš vsake toliko kaj popraviti ali obnoviti. Manj imaš, z manj problemi in izzivi se srečuješ. Več imaš, več je problemov, logično.

Včeraj so delavci gradbeni material zložili direkt do pesjaka. Ko sva z malim prišla domov, sem imel težavo odpreti vrata na pesjaku in spustit psa na prostost. Sreča, da je še mladič, da se še lahko potegne skozi ožino. Jaz v pesjak ne bi mogel več prinesti vodo, tako ozko so se lahko samo še odprla. Pizdil sem in preklinjal tako na glas, da se me je moralo slišati po vsej ulici. Res sem pizdil in se razburjal. Po drugi strani nič takšnega za socialnega delavca, ki pride iz šihta, kjer rešuje svet in njegove probleme, doma pa adrenalin popusti in spusti utrujenost in tečnost na prosto. Ni bilo fajn od mene, ampak nisem mogel požreti, da niso premislili koraka naprej, kako bomo psa spustili ven. Razrezal sem trak, ki je držal gradbeni material skupaj in za silo odstranil nekaj težjega bremena, da se je odprtina za vhod v oziroma izhod iz pesjaka povečala.

Nisem ponosen na svoj verbalni izpad, ker bi lahko zadevo izpeljal z mirnimi živci in ne vznemirjal okolice okrog sebe. Ko sem spil pivo, mi je bilo žal, da sem iz tega naredil takšno sceno. Nauk moje zgodbe je, da je najbolje najprej spiti hladno pivo, da višjim funkcijam možganom pridobim dodaten čas, da nadvladajo gonom po uničevanju. Ker ko sem spil pivo, sem bil obvladljiv tako in drugače ter to ni bil več posebne omembe vreden problem.