#maj22 2022, nedelja

Dan po maratonu. Še vedno sem brez neuradnega rezultata, kot da me v cilju niso zaznali. Vedno bolj grenko to postaja, ker me ljudje tipajo, če je šlo kaj narobe. Ljudje so firbčni in seveda vtipajo moje ime med rezultati in me ne najdejo med tistimi, ki so končali tek. Večina si me ne upa direkt vprašati, če sem nemara odstopil. Ker mi je tempo na koncu padel, ziher nisem bil tako hiter, da me moderna tehnika, ki zaznava čip za štartno številko, ne bi zaznala. Sem jim pisal, tako na maraton kot na izvajalca meritev, če lahko kaj storijo, da se mi prizna čas. Itak so bili po progi sodniki in vem, da so si javljali štartne številke, sem slišal. Po progi pa imam kar nekaj prič, ki me poznajo in znajo, da sem bil tam mimo tudi po zadnjem zabeleženem času.

Karkoli si kdo, ki me ni našel med rezultati, že misli, individualno sem bil prisoten vsak kilometer, še kako dobro se zavedam zadnjih deset, potem osem, sedem, pet, štiri in dva kilometra, ker sem začel odštevati, samo da pridem na cilj. Ja, to je maraton, sploh pa v Radencih. Zajebano vreme je bilo in na koncu sem se moral prigrizti spodobno do cilja. Niti ni bilo tako vroče, kot nas je na trasi zdelovala sopara. Morda gledalci ob progi niso zaznali vetra, ampak tudi ta nam je vzel nekaj moči. Ko sem v zadnji tretjini teka pred seboj zagledal prvo žensko med maratonkami, sem si oddahnil, da nisem tako slab, čeprav takrat svojemu tempu nisem mogel več slediti in sem začel popuščati. Videl sem, da je tudi ona inela pred menoj težave in je zgledalo, da jo bom uspel prehiteti, a sem na koncu jaz popustil.

Sodeč po objavljenih rezultatih bom verjetno, če mi določijo čas prihoda v cilj, glede na moje meritve 29. med maratonci oziroma 30., če upoštevam še žensko konkurenco. Za povratnika, ki štiri leta ni tekel maraton, je to verjetno glede na okoliščine odličen rezultat. Po času je zadeva povsem realna glede na izide na treningih zadnjih štiri mesecev, ker tako hitro nisem tekel, sem pa upal, da bom zmogel iztisniti še malo več, da bi prišel v cilj pod 3;30:00, kar pa mi ni uspelo. Ampak tako to je, en dan, za katerega delaš in upaš, da se bo vse zložilo v najlepši red in večino se je, popolno, na vreme pa ni vpliva. Ker sem jaz jutranji tekač, so mi te temperature in sopara pač tuje.

Zelo dobro sem bil psihološko pripravljen. Tako pred startom kot med tekom. Pa fizično je telo tudi preseglo pričakovanja. Me pa presenečajo težke noge, ki se me držijo tudi naslednji dan.