#april12 2022, torek

Ma ti novejši avtomobili, čeprav moj zdaj že drvi proti kategoriji oldtimerjev, imajo zajeban način menjave žarometov (žarnic). Včeraj mi je ena spet izgorela, sprednja. Spreletele so me vse slabe izkušnje, ki sem jih imel s tem na videz nedolžnim servisnim opravilom.

Sumim, da ko je prvič prišlo do potrebe po menjavi, sem se zapeljal na pooblaščeni servis in mi je mlad mehanik zamenjal. Zatem sem šel na tehnični pregled in mi je kontrolor povedal, da je prišlo do okvare nosilca za žarnico. Moj privat mehanik je imel razlago, da gre za model, kjer se ti nosilci ob menjavi rado zlomijo, žaromet pa potem skače, ni na mestu, kar povzroča težavo. Menjal sem komplet luč. Če ne bi krila zavarovalnica, bi moja denarnica najebala. Imel pa sem en kup opravkov.

Ob drugi potrebi po menjavi sem se raje kot na pooblaščeni servis zapeljal k svojemu privatniku. Zgodilo se je, da je zdaj njemu počil ta prokleti nosilec. Sem moral zamenjati komplet luč. Ne sprašujte, kako sem to dosegel. Stvar ni samo deset eur žarnica. Celotna luč je pesjansko draga, pa čakaš na rezervni del in spet se moraš pojaviti na servisu.

Ob tretji potrebi sem se spet zapeljal na pooblaščen servis, šlo je brez težav. Zdaj ob četrti potrebi pa sem se menjave lotil po nasvetih iz youtuba. Mislim, da mi je uspelo. Upam, da nisem zlomil tistega krhkega nosilca. In počutim se, kot da bi rešil svoj dan. Velja dodati, da ko sem se enkrat lotil demontaže zadnje luči, da bi menjal žarnico, da ko sem bil že na koncu in luč montiral nazaj, mi je padlo z naročja na tla in počilo. Tudi takraj je bilo škode nepremerljivo več, kot je vredna žarnica in na pooblaščenem servisu zaračunano delo. Ampak občutek, da znaš sam, je vreden tveganja in včasih denarja.