#april05 2022, torek

Skozi okno vrtca se ostro oko mojega mladiča zagleda v daljavo v rdeč bager in mi jasno nakaže, da vidi zanimivost. “Bager, ati, bager!” Pomislim, da nikoli doslej, ko sem tekel tam mimo, nisem bil pozoren, da je med v vrsto postavljenimi hišami še ena parcela, na kateri bi lahko kdaj stala nova hiša. Očitno nekdo dela temelje za hišo.

Še vedno v vrtcu, se riktava za domov. Priznam, nimam sile, ker žena pride približno pol ure za nama, mali pride na idejo, da greva gledat bagera. Ko odhajava, ga pot zanese z otroško radoživostjo na igrala in prepričan sem, da je bager pozabljen. Ko ga že nejevoljen in z malo ukane spravim do parkiranega avta in ko končno zapeljeva, mali zadaj v sedežu jasno pove, da ne greva domov, ampak k bageru. Ok, pa dajva naredit kilometer več za zanimivost in dogodek popoldneva. Zavijem v ulico, počasi se odpeljem mimo gradbene parcele, na kateri trije delavci že počasi končujejo z delovnikom, se na stranski poljski poti kot sumljiv tujec, ki se smuka okrog hiš, obrnem ter v isto počasnem ritmu nazaj.

Ko v križišču čakam, da se cesta sprazni in da bom lahko zavil v levo, mali predse zagleda park z igrali. Seveda navija za tja. Pa ajde, časa imava na pretek, vreme je super, tudi meni bo ustrezalo, da ne bo dan enak dnevu. Super, parkirišče, ki je običajno pred ambulantami zdravnika in podobnih zadev polno, je sedaj skoraj prazno. Lagano parkiram, ko mali prasne v jok. ‘Kaj pa je narobe, a se nisva razumela?’, pomislim. In mali ponavlja ‘am am’. Ja, domov greva potem, če si lačen. In mali se še bolj joka. Hm, premišljujem, kaj za vraga, če sta morda nazadnje, ko je bil tu z ženo, jedel kakšno žemljo, ki sta jo vzela od doma ali kaj. Ne pade mi na pamet, kaj povezuje ta kraj s hrano. Potem mali, ko si vzame nekaj sekund premora, izjavi ‘lekarna’. Meni je scena še bolj nejasna in potem mali nadaljuje, komaj razločim, ‘lizika’. Jebena lizika, ki ščiti zobe, brez sladkorja in z nekimi dodanimi vitamini, ki jih prodajajo v lekarni in mu jih kdaj pa kdaj kupi moja žena.

Sva šla v lekarno, pa me je bilo sram, da bi kupil samo eno liziko, zato sem vzel štiri. Po moje sva bila še vedno sumljiva, da sva šla zgolj po liziko v lekarno in ne po zdravila.