#april02 2022, sobota

V ponedeljek zvečer sem v sebe zlil preveč alkohola, pa sem imel naslednji dan telesne simptome mačka, čeprav sem se delal, da temu ni tako. Da sem šel preko meje, zame pomeni več kot ena ali največ dve pivi na dan. Bile so štiri. In potem je nastopil še moralni maček, ker sem to storil. Ne maram svojih misli in lažnih občutkov moči, ki jih prikliče omama. Potem me je sram samega sebe. Raje se do čistih misli dokopavam na način, da je glava usmerjena v tla, medtem ko stoično v tekaškem ritmu stopam eno nogo pred drugo.

Tako kot danes, ko mi je bilo že na straniščni školjki zgodaj zjutraj jasno, da nimam kaj premišljevati, kako bom tekel, ker me bo to samo oviralo in na koncu ukanilo, da še odpovem ta napovedani trening. To je najboljši čas za daljši tek in priložnost, da sem sam s sabo. Čim prej sem moral ven, da ubežim svojim mislim, ki so sprva mehkužne in iščejo krajšo pot. Ker poznam ta tok misli, se s samoukano zmorem spraviti ven, četudi sneži na ta jebeni drugi april, ko bi že lahko bila pomlad.

Sneg mi je ril v oči. Pogledal sem dol. Vseokrog mene je bila tema. Pot mi je osvetljeval soj naglavne lučke. Čim prej moram ‘pasti not’. Po nekaj kilometrih snega na svojem obrazu nisem več čutil. Ni bil več faktor. In potem sem se vsake toliko prebudil iz tega enakomernega ritma teka in se ozrl po okolici, toliko da sem se orientiral po trasi. Tu mi je vsaka ped asfalta znana. Tu se počutim doma. Moja pot. In potem sem se znašel ob sedmih zjutraj doma. Pogleded sem usmeril na vhodna vrata in skozi stekla vrat videl, da je prižgana luč pod napo kuhinje. Moja dva sta vstala. Dobro jutro svet.