#marec30 2022, sreda

Vozil sem se v službo, čeprav sem uradno na letnem dopustu. Dolga zgodba, ampak tisti dan, ko sem na seji sveta zavoda, koristim dopust, da mi ne bi kdo očital, da sem plačan za dve dejavnosti istočasno, čeprav vemo, da lahko delaš samo za eno hkrati.

Med potjo v službo na dopustu sem se odpravil z zamudo, ker sem si moral zlikati kratko majico. Ta ni tako prijazna enostavni uporabi kot športne črne majice, ki jih uporabljam za vsakdanje delovne dni. Ja, oblekel sem belo majico. In med potjo sem poslušal zvočno knjigo. To počnem že kakšen mesec, da radio utišam in dam na glas predstavitev na mobitelu.

Pogledal sem na armaturko in po kratki oceni bo jutri ali dan kasneje potrebno na črpalko doliti gorivo. Vendar danes je idealen dan, da opravim s tem, ker se danes ne mudi. Pridem lahko kadarkoli in danes je vse, kar bom naredil, brez prisile, prostovoljno. Jutri bo že drugače. Kot zakleto, mobilno aplikacijo za plačilo goriva brez da bi mi bilo potrebno do blagajne, so morali nedavno posodobiti, jaz je pa nisem in mi javlja napako. Nič, bom moral noter in tam plačati. Tudi prav, nekaj dni se mi že lušta po branju Mladininega Globala. Nekoč sem bil na to revijo naročen, več let, pa sem potem naročnino odpovedal, ker sem bil prepočasen v branju.

Stopim na črpalko in kupim. Po nekajletnem premoru je v moji roki ta ljubljena revija, mesečnik.