#oktober17

2019, četrtek.

Prag tveganja revščine znaša neto 662 eur. 268.000 ljudi v gospodinjstvu živi pod pragom tveganja revščine. V skrajni revščini živi 7,8 % svetovnega prebivalstva. 55 % svetovnega prebivalstva nima nikakršne socialne zaščite.

Ponoči me je v grlu dražil občutek suhe sluznice. Čez usta sem si dal mokro ruto in se prepričeval, da pomaga. Ker sem bil dvakrat pokonci med pol deseto zvečer in četrto zjutraj, je bilo vstati umetnost ampak hkrati boljša varianta kot vztrajati v spancu, ki ga zaradi grla samo trpim in se mučim. Ko sem zjutraj opravljen za tek vstopil na prosto na dvorišče, sem lažje zadihal. Tekel pa sem sem in tja po Tropovcih, Tišini, Gradišču ter Petanjcih.

Za kosilo proso. Zdaj moji lasje več ne bodo gnali, je pleša zmagala, je pa to prilika za gurmansko in ne terapevtsko okušanje prosa. Najprej sem ga presolil in prezačinil, potem pa sem moral še dodati proso, da bi čim bolj nevtraliziral premočen okus. Zraven sem popekel na olivnem olju čajoto, ki mi je povsem izsušila levo dlan.

U. Z. – danes smo imeli na obisku patronažno. U. Z. je od prihoda iz bolnice pridobil cel kg! Dobro nam gre. Pa prvič smo izvedli kopanje.

Brexit. Pogajalci EU in Združenega kraljestva so sklenili dogovor o brexitu.