#september14

2019, sobota.

Za danes sem se odločil poležati, da bi spal vsaj enkrat spet minimalno sedem ur na noč. Ker se je pa potem že razsvetlilo, tega pa nisem vajen, je bilo kar čudno teči v svetlem, ko tudi drugi ljudje več ne spijo. Da bi pa izkoristil priliko svetlega, sem raziskal traso novega kroga. Skoraj pet km se nabere (4,8 km), če tečem kot danes skozi Gradišče proti M. Črncem in zavijem v Gradišču čez potok Mokoš in med njive potem do makedamske ceste, ki vodi sicer do gradiških ribnikov, pa to cesto prečkam po prečni poljski poti do makedamske ceste med Tropovci in nasipom reke Mure, na tej poti pa potem do doma. Nekaj sem moral še na koncu dodati za končno dolžino.

Kronika:

  • Kolesarstvo: Zmagovalci Vuelte 2014-2018 so Alberto Contador, Fabio Aru, Nairo Quintana, Chris Froome, Simon Yates.
  • Kolesarstvo: Na zadnji gorski etapi Vuelte, dan pred koncem, tretja etapna zmaga Tadeju Pogačaru, ki je s tem ponovno oblekel belo majico najboljšega mladega kolesarja in se v skupnem seštevku uvrstil na tretje mesto. Rdečo majico vodilnega je zadržal Primož Roglič, drugo mesto pa svetovni prvak Valveldre.

Kosilo: Juha iz buče maslenke in dodajala sva še špagetarico. Za glavno jed pa zelenjavni žepek, v katerem so domače vrtnine, najbolj vesel sem bil zadnja dva jajčevca. Honey, ki je pripravljala kosilo medtem ko sem jaz nabavljal brezalkoholni del pijače za babyzaver fešto, je v žepek dala še vegan mocarela sir.