#september01

2019, nedelja.

Mineva pet tednov moje neaktivnosti. Stanje s izboljšuje. Mineva pa tudi tri tednov moje rutine, da kljub vsemu zjutraj rano vstanem in si privoščim jutranje gibanje. Danes sem se namenil na isto pot kot včeraj do travnika pred reko Muro in nazaj. Megla je bila in sveto je že bilo ob mojem startu. Bil bi še bolj zgodenj, ampak sem si moral privoščiti malo dlje spanja, ker sem šel spat zelo pozno (spal 4 ure). Na današnji poti sem na vzhodu gledal v balone (tekmovanje v letenju z baloni). Prvič pa sem nosil nove mizunke, isti model kot prejšnje, samo v drugih barvah.

Hitro kosilo, v eni uri, ko sva prišla domov. Kuskus, dve vrsti tofuja (všeč mi je bilo, da je draga enega malo zalila s sojino omako, drugega pa močno začinila) pa sladki krompir, ki mi je smrdel, ko ga je kuhala, potem pa ga še popekla, pa mi je bil tudi božanski. Pa hitro sva pospravila po kosilu. Najraje imam, če lahko po južini v nedeljo malo zadremam, pa danes je ravno tak dan. V isti uri pred postrežbo kosila pa sem zdaj že tradicionalno posegel po sadju, potem pa še netradicionalno po kruhu in mannerjevih napolitankah. Svakinja bi se spet zgrozila, kolikšne količine hrane sem zmožen pojesti neenkrat.

Kronika: Tadej Pogačar je zmagal 9. etapo Vuelte 2019, tretji je bil Primož Roglič. Najmlaši tekmovalec je zmagal. V skupnem seštevku sedaj vodi Quintana, ki je bil danes drugi, skupno drugi z nekaj sekund zaostanka je Roglič po prvem tednu dirke.