#avgust23

2019, petek.

Dnevi se obračajo tako hitro, z njimi tudi tedni. H koncu gre počasi moj četrti teden pasivne rehabilitacije od predvideno šestih. Danes zjutraj sem se gibal po dolgem času v standardnem pet km dolgem krogu skozi Gradišče mimo zadruge in po Lujzovi ulici ter za drevesnico domov. Presenečen sem, da je zjutraj, ko se podam v gib, že taka têma kot sred zime. Na mojo trenutno veselje se na koncu moje jutranje poti le začenja svitati. Ampak nezadržno se približuje čas, ko bo v tem času zgolj in samo kmica.

Kronika: Pred vasjo Župelevec je voznik (19) osebnega avtomobila ponoči med vračanjem s študentskega dela zapeljal s ceste in umrl na kraju nesreče. Končal je maturo, v jeseni ga je čakal faks.

Na sporedu so bili cmoki, a so se mi je med današnjim potepanjem med lidlovimi policami zaluštale bele nepolnozrnate testenine na olju, pa zraven sejtanov zrezek iz iste trgovine. Naneslo je, da sva potem v hoferju kupila testenine, pa jih je moja draga naredil po prirejenem receptu, ki je naveden na njihovem ovoju, z brokolijem in sojinim mlekom, pa česnom. Mater je bilo dobro. Pa še dobro, da sem malo pred tem pojedel sadje, sicer bi se danes bp nažrl.