#avgust20

2019, torek.

Sprva sem imel z jutranjim gibanjem idejo, da bi si izmeril dolžino novega pločnika na drugi strani ceste, ko je že bil obstoječi. Dobro se zdi, da bi lahko z njegovo pomočjo speljal novo krožno traso, najprej na eni strani in nazaj potem po drugi strani ceste po pločniku. A me je pot med tem opravilom speljala iz Tropovec in Ulice Jordan za zadružnim domom mimo OŠ in pokopališča med njive proti Gradišču in od tam domov. Srečal sem javne delavce, s katerimi si delim isto uniformo – rumeni odsevni jopič – in me povabili, da grem z njimi.

Izredna novica: V Radmožancih so družini dobrotniki želeli s projektom obnoviti hišo. (Tudi) S Krambergerjevim skladom so zbrali donacije. Lastnica je prostovoljce, ki so delali na projektu obnove, v zaključni fazi projekta odslovila. Vsaka stran navaja svoje vzroke spora. Druga izredna novica dneva je, da je Janja Garnbret postala svetovna prvakinja v športnem plezanju, še v tretji disciplini olimpijski kombinaciji. Na tem svetovnem prvenstvu je trikrat zmagala, v težavnostih, v balvanih in zdaj še v olimpijski kombinaciji. Postala je prva v zgodovini z zmago na svetovnem prvenstvu v treh disciplinah. Zdaj ima skupno sedem medalj iz svetovnih prvenstev, od tega kar šest zlatih.

Tri tedne je od operacije rame. Danes je nekako tudi zadnji dan, ko sem ostal doma sam. Obrača se nov list. Zjutraj sem si vzel čas, da sem si naročil še en isti model mizunk, kot jih že imam, da čez kak mesec ne bo panika. Uredil sem si tudi že dolgo načrtovan dostop do spletne banke. Posesal sem stanovanje in na željo drage naredil vegan mlečno juho z vegan hrenovkami, približek tistemu, kar smo jedli v OŠ za malico. Pomagal sem si z receptom bloga 202° poševno in ga priredil veganski verziji.