#avgust18

2019, nedelja.

Kratka noč, ker smo se ga pozno zvečer družili ob večerji, potem pa se doma v postelji bral novo knjigo, o spolnosti nekoč, kakšen odnos do tega so gojili takrat. Danes sem vstal vseeno nekaj minut pred budilko, verjetno me je prijelo lulat. Brez posebnih izgub notranje volje sem vstal in se uredil za jutranje gibanje. Šel sem skozi Gradišče mimo zadruge in v Lujzovo ulico ter po Tišini okrog cerkve domov. Skoraj vse do konca se mi je kolcalo.

Kar dve izredni novici. Prva, da je umrl Ivan Oman, soustanovitelj in prvi predsednik Slovenske kmečke zveze (predhodnica stranke SLS). Druga, da je Tim Gajser že drugič postal svetovni prvak v elitnem razredu motokrosa.

Že pred sedmo uro sem zjutraj posegel po ostankih od včerajšnjega kosila. Potem pa mi za časa kosila še zmeraj ni bilo za hraniti se. Je draga skuhala, na mojo prošnjo riž na navaden način, da bo samo riž, ker čutim, da je zadnje dni morda vsega preveč. Za zraven je naredila jajčevce, v katere je moj želodec letos zatrapan. Mislim, obožujem jih in seveda sem na koncu mazal samo še po njih. Kosilo sva imela pozno.. je bilo že kuhano, a sva po hrani posegla mnogo pozneje. Tak nama je obema glih pasalo.