#februar08

Ravnica (Kamna Gorica): Občan mesarir konje kasače, ki niso za zakol, in prodajal njihove suhe mesnine. Ti konji so verjetno vsebovali hormonska zdravila in zdravila z vplivi na krvožilni sistem.

Gosposvetska cesta (Ljubljana): Našli 1.700 let star sarkofag in modro stekleno posodo iz 4. stoletja, na katerem piše “Pij, da bi živel večno, veliko let!”.

Log pri Brezovici: Materi samohranilki dobrotneži iz Slovenije zbrali denar za odkup hiše na javni dražbi, ki se je prodajala zaradi dolga in osebnega stečaja njenega nekdanjega partnerja, tričetrtinskega lastnika hiše.

Hoče: Zaplet z okoljevarstvenim dovoljenjem za tovarno Magna, novomeška okoljevarstvena organizacija podala ugovor na izdano dovoljenje.

Vreme -3/7° C.

Na praznik sem vstal zgodaj, pa čeprav sem spet prepozno šel spat in mi je bila kar muka za vstati. Spucal sem peč, dal hrano in pijačo Noli in se lotil jutranjega teka. Ker je praznično zgodnje jutro, je bil popoln mir, nikjer nobenega avta na cesti, nobenih ljudi. Zavil sem tudi med njive in tam skoraj v temu na prostem staknil poškodbo zvina gležnja. Nerodno sem stopil v neko grabo, zabolelo pa je tako, da sem se na glas zadrl. Malo sem zašepal in lahko normalno nadaljeval s tekom. Ma krasno je bilo, ker je bil zunaj tak spokoj.

Na Rotoznoju družinsko srečanje in pojedina. Juha z ohrovt. Krompir in zelenjava pa pečena v domači krušni peči.