#januar11

  • Bolniška: Povprečna odsotnost z dela zaradi bolniške je v trajanju najdaljša v koroški regiji (28 dni), v pomurski in zasavski (22 dni), najmanjša v goriški (11 dni). Povprečno dolga bolniška odsotnost v Sloveniji znaša 15 dni.
  • Stres na delovnem mestu: L. 2008 je povprečno delovno aktiven prebivalec delal 40,5 ur tedensko, l. 2017 39,0 ur, a je hospitalizacij zaradi stresa na delovnem mestu 940, l. 2005 jih je bilo 471.
  • ZDA: Predsednik Trump želi razglasiti izredne razmere v državi zaradi razmer na južni meji, da bi lahko pričel graditi zid. Javni uslužbenci so pa medtem ostali brez plače.
  • Zadovoljstvo: Prebivalci Slovenije postajamo bolj zadovoljni in srečni zaradi razmer v državi, najbolj zaupamo gasilcem in medicinskim sestram, najmanj pa politikom, ministrom, duhovnikom in sindikalistom.
  • Vreme -5/2° C.

Tekel sem za drevesnico še v temi, kjer ni luči! Malo je strašljivo, če pomisliš na goščo na levi strani in na njive ter gozd na desni. Ampak teh 700 m bom že preživel, četudi s slabo baterijo v naglavni lučki, ki jo že nekaj dni crkuje.

Po službi direkt na gin. Za dober zaključek tedna. Za dober zaključek dneva. Za dober pričetek naslednjega tedna. Zadnje obdobje je obdobje gin tonika.

Ker bomo jutri čunali na veliko in na široko, sva danes jedla bolj lahko. Moram pa priznati, da nič kaj dietno nisem jedel v službi, ko sem mlel in požiral Mannerjeve napolitanke. Drži pa, da se držim intermittent fasting po ayurvedi.