Veganske palačinke s proseno moko

image

image

Na to referendumsko nedeljo sem se za večerjo med čakanjem na prve izide po delno preštetih glasovnic lotil cvrtja veganskih palačink. Ravnal sem se po receptu, ki sem ga enkrat že objavil – klikni tukaj! -, a ga vseeno prilagodil na naslednji način:

Kot prvič, ko nama delam palačinke, vzamem dvojno maso, kajti tista tam je samo za gurmane in ne za jedce, kot smo športniki. Kot drugič, ne uporabljam pecilnega praška, saj sem bil podučen, da se palačinke zato dvignejo v svoji masi. Pa še okusnejše so mi brez pecilnega. Namesto olivnega olja sem za podmazanje ponve uporabljal raztopljeno kokosovo maščobo.

Danes sem uporabil pol bele moke (250 g) in pol bio prosene moke (250 g). Prosena moka da palačinkam rumeno barvo. So okosnejše in tolažim se, da zdravju bolj prijazne, kot so zgolj z belo moko.

Mazal sem jih s posebno vegansko marmelado, ki sem jo prejel za darilo. Ne se prestrašit, ker vegansko ustrezne znajo biti tudi čisto običajne in najcenejše na tržišču, ki jih dobiš v najbližji trgovini, le vprašanje je spet, koliko zdravju prijaznosti zaradi aditivov in dodanih sladkorjev je v njih.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.