Poglavje 888: Tura 30 km

image

Petek in 2. tek današnjega dne, 6. tek v tednu v 5. dneh.

Start ob 14.55 uri na 30 km. Trasa: 3x od doma na petanjski most (relacija Tropovci, Tišina, Petanjci) čez reko Muro in nazaj, vse asfalt.

Vreme: Hudo dobro, toplo, 18° C. Vremenski pogoji so bili darilo današnjemu teku. Tekel sem v kratki majici in v kratkih hlačah, verjetno zadnjič v letošnjem letu. Teči v svetlem in v tako prav toplem spomladanskem, ne v jesenskem času, je izjema. Moji treningi so večinoma zdaj v jutranji temi in v hladu.

Posebnosti: Danes ob 5.00 zjutraj sem že tekel na 7 km, šel v službo, oddelal svoj posel in hitel domov. Manj kot 1 uro po prihodu sem že startal na 30 km, po planu. Pred tem sem doma pojedel dve manjši skledi testenin, eno z omako “Mokoš” in eno z vegansko majonezo ter olivami. Tekel sem brez problema, motiviran, da bo vikend prost, da 2 dni ne bom tekel in kar je bistveno, da me zjutraj budilka že ne bo budila. Motivacija je bilo tudi pričakovanje drage, na katerem delu proge mi pride naproti. Od 24. do 29. km me je spremljala na kolesu, zaradi klepeta so km hitro minili, meni pa je bilo najhuje zadnjih 500m teka, to pa je psiha oz. glava, ko je cilj neposredno pred tabo. V cilj sem pritekel z dvignjenimi rokami, v čast svoje notranje zmage in krenil v domači sadovnjak, ker mi je cuker padel. Med tekom sem pojedel 2 banani in nič drugega, spil pa pb. 1,3L vode.

Oče ni mogel verjeti, da sem v tem času, ko me ni bilo, za trening pretekel 30k.

Fotografija zgoraj je nastala po basanju v cilju z domačimi slivami. Nato sem mlel nashi in breskev. Fotografija spodaj pa prikazuje sledi soli, ki se je med tekom izločila iz mojega telesa.

image

Po tuširanju sem znova posegel po testeninah z zelenjavno omako, ki sem jo dodatno posolil (glej spodnjo sliko).

image

Na koncu pa sem se okrepčal z doma pripravljenim riževim mlekom (včeraj sem se ukvarjal z njegovo “proizvodnjo”). Dodatno sem za današnje potrebe telesa v kozarcu raztopil jušno žlico fruktozinega sladkorja. Njama!

image

V tem tednu sem tekel 6x in pretekel skupno dolžino 65 km. Od tega sem samo danes pretekel 37 km.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.