6 ur teka: 8. Sladkih6, Sladki Vrh 2014

image

Sladki Vrh, 7.11.2014

V šestih urah sem pretekel 63 krogov oz. 65,2 km, kot vegan.

Lansko leto sem se te prireditve prvič udeležil in takrat se je zgodil klik. Zaradi tiste izkušnje sem padel globje v tek.

Letos je bila naša ekipa za Sladkih6 ista: morfejork, sushku, kushku, lenka. Dogodek je tako super, da se je za tek odločila tudi moja sushku in pretekla presenetljivih 36 km. Kushku in lenka pa sta prevzeli naloge podporne ekipe in skrbeli za najino pijačo in hrano. Mene sta rešile s čipsom, ko sem po 51 krogih bil v krizi.

Vreme je relativno dobro služilo. Dež je v prvi uri teka prenehal. Ni bilo mrzlo in ne vroče.

Med tekom sem užival sadje – banane, mandarine in v sebe vsrkal limeto -, čokolado za vegane, sushkine pogače (veganski piškotki, veganske energijske ploščice), sladkorne kocke in 3 energijske gele. Pil sem vodo, isostar, magnezijske in kalcijeve šumeče tablete.

43 krogov je šlo brez problemov in maratonskega zidu se recimo ni občutilo. Nato pa sem proti 50. krogu začel pešati in postajal zategnjen. Mojo podporno ekipo je začelo skrbeti. 51. krog sem v celoti prepešačil s “hitro” hojo in se v našem baznem taboru pri mizici s krepčilom za nekaj minut ustavil, da sem se raztegnil in v sebe zmetal čips. Dobro počutje se mi je hipoma povrnilo in od tedaj sem lahko do konca tekel.

V moški konkurenci 62 tekačev sem bil 14. Pred in za menoj so bili številni znani in izkušeni ultraši, kar mi je med tekom vzbujalo strahospoštovanje. Menim, da ga ni večjega športnika, kot je ultratekač. Vsak takšen tek namreč poleg vrhunske telesne in psihične  pripravljenosti terja tudi potrebo po dobri samoorganiziranosti in planiranju. In ne da se opisati, s čim vse se moraš v sebi spopasti, da zmoreš ultro. Pamet te v glavnem ne sme zapustiti, sicer je ultre hitro konec.

image

Po teku sva se krepčala z najinimi doma pripravljenimi veganskimi testeninami. Sedlo je tudi pivo. Na takšnem dogodku pa je kot zakonitost dobro vzdušje in družba, tečeš pa v okviru svojega projekta, na intimni ravni, zato mi tek na Sladkih6 pomeni več od radenskega in ljubljanskega maratona. Naslednje leto seveda spet!

S sushku sva skupaj v 6-ih urah pretekla 101 km. To bo zgodba za najine vnuke!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.